LINE-UP: NK BELOFTEN


Op het Nederlands Kampioenschap voor Beloften aanstaande zondag, staan we aan de start met vijf renners. Etienne, Sem, Sven, Thijmen en Thijs hebben zich weten te plaatsen.

Het parcours van het Nederlands Kampioenschap loopt van de stadskern van Arnhem naar en over de heuvels van de Posbank in Rheden. Na de start rijdt het peloton hier naartoe, om eerst op de Posbank een lokale omloop van 15 kilometer te rijden, met daarin de beklimming van de Schietbergseweg en de Emmapiramide . De beloften rijden deze omloop vijf keer.

Na deze eerste helft van de wedstrijd, rijdt het peloton weer terug naar Arnhem om ook daar een lokale ronde van ongeveer 8 kilometer te rijden. Deze lokale stadsronde bevat de relatief lange, maar niet al te steile Menthenberg en de eveneens niet al te lastige Cattepoelseweg. Na dit laatste klimmetje is het nog zo’n drie kilometer naar de finish bij stadspark Sonsbeek. Deze lokale ronde rijden ze zeven keer. De totale afstand zal uitkomen op 139 kilometer. De start is om 8:30 uur.